Topspecialist in gordijnen.

Topspecialist in gordijnen.

Topspecialist in gordijnen.

Tulay Havva Ozdens klanten komen uit het hele land. “Tot uit Enschede aan toe”, verzekert ze. Die hebben me allemaal gevonden via onze website of via mond op mond reclame. Gordijnen koop je voor de langere termijn en ze zijn niet echt goedkoop. Daar willen mij klanten best een uurtje voor rijden.”

In haar vorig jaar betrokken pand aan de Kralingse Frits Ruysstraat kijk je je ogen uit. Overal zie je stalen van meubelstoffen, maar ook grote klossen garen en band, ritsen en knopen. Langs de wanden voorbeelden van gordijnen. Tulay kan alles voor je maken en je mag er zelfs je eigen stof brengen. De allround specialiste laat een bootoverkapping zien die ze genaaid heeft. Met raampjes! Toch is en blijft haar hoofdspecialiteit gordijnen. Je hoeft alleen de maten goed op te nemen en Tulay begeleidt je verder op alle volgende keuze momenten. Zoals het uitzoeken van de stof, alle ophang mogelijkheden en de keuze voor enkele, dubbele, driedubbele, platte of vlinderplooien. ”Ik maak ook vouwgordijnen,” voegt ze toe. “Alles in mijn eigen atelier, met goede materialen en speciale machines.” Om dit te onderstrepen, wijst ze naar een rek met klosjes naaigaren in vele kleurschakeringen van het merk Guterman creativ. ”Het allerbeste garen, dat verpulvert zelfs niet als de zon er veel op staat en het is dus ook niet goedkoop. Een klosje van 200 meter kost 3,10 euro”

Qua stoffen biedt Tulay een tiental verschillende Nederlandse collecties plus meubelstoffen uit de States. ”Elke fabrikant heeft zijn eigen stijl,” legt ze uit, ”allemaal kwalitatief goed. Een bestelling in Nederland duurt twee tot drie dagen, voor de States geldt een levertijd van twee weken. Het naaien van de gordijnen duurt twee tot drie weken.

Tulay doorliep in Turkije het lyceum met als specialisatie naaldvakken. Hier in Nederland bezocht ze vijftien jaar geleden al de vrije Academie om haar creativiteit verder uit te diepen. “Een goede opleiding is belangrijk,” vindt ze, ”maar je moet er ook een zeker gevoel voor hebben en willen blijven leren. Vooral met de voortschrijdende technologie. Ook naaimachines zijn hightech tegenwoordig!” Om alvast inspiratie op te doen en voor alle andere mogelijkheden van het atelier is een bezoekje aan de website beslist aan te raden.

bron: Leven in Rotterdam 2009 juni / juli

Je Misschien Geïnteresseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>