Tulay Naai Center zorgt voor make-overs van interieur

Tulay Naai Center zorgt voor make-overs van interieur.

Tulay Naai Center zorgt voor make-overs van interieur.

Wanneer alle sneeuw weer is verdwenen, het ijs gesmolten en de buitentemperaturen een beetje aangenaam zijn, breekt de tijd aan voor de sloep en boot bezitters om eens poolshoogte te gaan nemen. Kan het scheepje al te water? Moet er onderhoud gepleegd worden en – minstens even belangrijk – hoe staat het interieur erbij ? En dan met name: de kussens, de zittingen en de gordijnen? Wordt het niet eens tijd voor een make-over? Met frisse  nieuwe kussens of,als die nog goed zijn, met nieuwe bekleding? Tulay Havva ozden, eigenaresse en ontwerpster van Tulay Naai Center,  gevestigd aan de Frits Ruysstraat in Rotterdam – Kralingen, bruist van de ideeën en heeft alles in huis voor een professionele en snelle make- over.

Volgens Tulay is Sunbrella de beste stof voor de bekleding. Ze zegt: Sunbrella stoffen zijn zo behandeld dat ze jarenlange bescherming bieden tegen uv-stralen, warmte, vlekken, vloeistoffen, en opspattend zout water. Vanzelfsprekend zijn ze waterafstotend en, ook heel belangrijk omdat het ook in de boot goed vochtig kan worden, schimmelwerend.
Omdat de stoffen honderd procent geverfd zijn, behoudt het doek zijn kleur. Zelfs na jaren intensief gebruik en blootstelling aan de zon en water. Mocht men ze toch willen opfrissen, dan kan dat met een water waar een scheutje bleekwater is toegevoegd. Ook daar kan het tegen.

Alle kussens die in Tulay  Naai Center gemaakt worden, zijn afritsbaar of, zo de klant het wil, afknoopbaar. Het prettige van Sunbrella is dat ze hun collectie wel uitbreiden, maar dat vroegere stoffen en kleuren altijd leverbaar blijven. Zo kan je dus altijd kussens laten bijmaken, zegt Tulay. Voor nieuwe overtrekken is gesleep met kussens niet nodig: even snel een mal maken en die meenemen is voldoende. In het atelier zijn alle kleuren en materialen om een keus uit te maken, ook als het gaat over koorden die een  extra luxe uitstraling geven. Dat is een van de leukste dingen van mijn werk:samen met de klant kijken wat het mooiste is. Ook wat dat betreft heb ik volop ideeën en laat ik mij graag inspireren.

Over de kussens zelf en/of matrassen heeft Tulay ook een aantal suggesties. Ze zegt: zittingen worden vaak tot een bed  gemaakt. Dus is het raadzaam goed materiaal te gebruiken. Zoals koud schuim, wat kwalitatief zeer hoog is en jaren mooi blijft. Het is ook  mogelijk een laag van vier centimeter traag schuim op polyester leggen, dat maakt het slapen en zitten extra comfortabel. Er zijn, met welk budget ook, mogelijkheden genoeg.

Omdat Tulay naai Center veel op voorraad heeft, is snelle levering mogelijk: drie a vier weken. Tulay: Wat voor kussens van boten geldt, gaat natuurlijk ook op voor loungesets, caravans en campers. En ook voor de zakelijke wereld: in Rotterdam en omstreken hebben inmiddels al veel horeca-instellingen, hotels en kantoren het interieur van hun binnen-en buitenruimte door ons laten bekleden.

bron: Friends in Business 2011 maart

Je Misschien Geïnteresseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>