Interview met Elske van Buuren.

elske-van-buuren_1_IMG_6657_2_px1200Elske van Buuren, een styliste en onze buurvrouw. Na wat background research was ik zeker geïnteresseerd in haar. Het is een hele energieke en spontane dame die ondanks de drukte, tijd maakte voor dit interview.

Hoe kwam je op het idee om styliste te worden, waar komt de interesse vandaan?
Al vanaf kleins af aan was ik bezig met mijn handen en met dingetjes maken. Ik ben naar Nimeto Utrecht gegaan. Dit is een school waar ze meer praktijk dan theorie doen. Toen wist ik al dat ik naar een academie wilde. Ik ben diverse academies door heel Nederland gaan bezoeken en vergelijken. De Willem de Kooning Academie in Rotterdam werd mijn favoriet, ik heb daar toelatingsexamen gedaan en werd aangenomen.

Hoe heb je de Willem de Kooning Academie ervaren?
WdKA was best zwaar. De docenten lieten je je eigen gang gaan en je moest dus je eigen lat leggen. Ik ben nogal een perfectionist dus ik legde mijn eigen lat erg hoog, ik was erg gemotiveerd. Ik was altijd al bezig tijdens school met stylen; van het decor van schoolfeesten tot events bij Now&Wow. Vele dachten ook dat ik een eenorm feestbeest was maar ik was juist een echte ‘nerd’. Opdrachten voor school hadden altijd voorrang.

In een artikel las ik iets over een onderneming wedstrijd, kun je mij daar wat over vertellen?
Samen met mijn klasgenote hadden we een label opgezet. Fred & Fransje. Diverse opdrachten mee gedaan zoals voor Mercedes en Fashionweek maar na de WdKA zijn we ieder onze eigen weg ingeslagen. Ik liep stage bij een film productie en zij is haar eigen projecten gaan doen. Het label bestaat nog wel maar ook weer niet. We zijn allebei super druk dat we er bijna geen tijd voor hebben. Mocht de tijd ooit daar zijn zullen we vast weer eens wat gaan ondernemen.

Je hebt nu al een aantal projecten gehad maar hoe is je naam gaan rollen?
Ik had al een groot netwerk gecreëerd door al mijn nevenactiviteiten tijdens mijn periode op de WdKA. Via ht een leidt vaak het ander dus je kunt wel zeggen dat ik via mijn netwerk mijn naamsbekendheid heb gekregen

De styling van Jandino doe je ook. Kun je mij wat meer vertellen over hoe je daar komt?
Door connectie van een eerdere film waar ik de styling van heb gedaan. De producent wist dat Dino nog een nieuwe styliste zocht en dacht dat onze persoonlijkheden het wel met elkaar zouden kunnen vinden. Nadat wij waren voorgesteld aan elkaar was er een klik en sindsdien doe ik zijn styling. Dat is ook alweer 5 jaar geleden.

Doe je naast de styling van Jandino nog andere projecten?
‘Dino houd mij zeker wel druk bezig. Ik heb zelfs gehad dat ik tegen BN’er moest zeggen; ‘sorry maar ik heb het echt zooo druk’. Ook naast het stylen heb je ook mensen die zeggen ‘Ik heb geen tijd om te shoppen, doe jij dat voor mij’ zodoende zie ik shoppen ook niet meer als een leuk vrije tijdverdrijf….Naast dit alles doe ik ook vaak commercials, tv series of films.

Hoe kom je aan de kleding voor het stylen? Maak jij het zelf of laat je het produceren?
Sommige dingen laat ik maken maar ik heb ook een moeder die heel goed met de naaimachine is. Als ik een opdracht heb of zelfs een spoedklus, kan mijn moeder dat voor me maken. Zelf weet ik heel goed wat ik wil dus ik neem de maten op en soms zoek ik wat patronen op en mijn moeder maakt het dan. Zelf weet ik ook hoe dat allemaal moet maar daar heb ik de tijd gewoon niet voor.

We zitten nu in jouw tijdelijke atelier. Hoe zien jouw plannen er verder uit?
We zijn bezig met een kantoorpand om daar ons atelier te krijgen. We moeten nog even kijken hoe alles loopt. Ik heb het best druk maar ik mag niet klagen. Alles wat ik doe vind ik leuk. Ik merk wel dat alles nu best gemakkelijk gaat dus ik moet mijn eigen lat ook weer hoger leggen. Of dat uitbreiden wordt weet ik niet. Heb in ieder geval zin om weer iets nieuws te gaan ondernemen!

Ik vond het een erg leuk interview en het is was zeker interessant. Elske is een leuke dame die weet wat ze wil. Nog bedankt voor je tijd en dit interview!

Gabriela Locatelli

elske-van-buuren_2_IMG_6497_2_px1200

 

Elske_van_Buuren_logo_px1600

 

Je Misschien Geïnteresseerd