Interview met Rajiv Gayadien over Beveiliging

Rajiv Gayadien

Rajiv Gayadien

Al een jaar zijn ze overdag ‘buren’ in de Frits Ruysstraat, Tulay en Rajiv Gayadien. Dat hij eigenaar is van B.O.M., Beveiliging Op Maat, dat was vanaf de eerste dag duidelijk. Maar wie is Rajiv eigenlijk? Wat beweegt hem? Wat voor ondernemer is hij? En, waarom Beveiliging op Maat? De hoogste tijd om hem die vragen te stellen.

Wie is Rajiv?
“Ha, grappige vraag. Ik was 22 toen ik begon met ondernemen, ben nu ‘van in de 30’. Ik ben een rasechte ondernemer. En dat heeft alles te maken heeft mijn familie. Mijn vader komt uit een groot gezin en daarvan zijn er heel veel ondernemer. Ook mijn moeder. It runs in the family. Iedereen ziet altijd mogelijkheden, uitdagingen. Dat heb ik van jongs af aan meegekregen. Maar als eerste ben ik pappa. Ons dochtertje vind ik toch wel het allerbelangrijkste. Daar doe je het voor.”

Hoe belangrijk is beveiliging?
“In de tijd van nu? Enorm! Je hebt plekken in je leven waar je je veilig wilt voelen. Je woning bijvoorbeeld. Als je thuis bent, wil je er helemaal niet over nadenken of je wel veilig bent. Je gooit je handtas op de bank, terwijl je hem op straat goed vasthoudt. Want, thuis ben je veilig. Heb je het idee dat iemand in die privéomgeving of werksituatie kan binnenkomen, dan creëert dat een onveilig gevoel. Dan raad ik aan: bel ons en maak een afspraak voor een vrijblijvende check op de (on)veiligheid van je huis of werkplek.”

Wat gebeurt er in Rotterdam?
“Criminaliteit stijgt. En de professionaliteit ervan. Per week hebben wij gemiddeld vier incidenten. En dan zijn wij nog een relatief klein bedrijf. Rotterdam is heel beweeglijk met een snel veranderende problematiek. Er wordt niet meer ingebroken voor een tientje. Maar een laptop in het zicht? Die is zo weg! Verhandelbare items. Nee, ik wil niet op de angst inspelen, of mensen bang maken. Maar dat er criminaliteit ís, dat is gewoon een feit. Rotterdam is, mede dankzij burgemeester Aboutaleb, wél een stad van preventie. Veel mensen kopen beveiliging en willen niet wachten tot ‘het te laat is’. Precies, beter voorkomen dan genezen.”

Wat zijn je werkzaamheden?
“Kort gezegd: objecten voorzien van camerabewaking en alarmsystemen elektra en licht, hang- en sluitwerk. Met elektra is het overigens zeven jaar geleden allemaal begonnen, ik had een bouwbedrijf. Mijn moeder wilde beveiliging in haar Swarovski-winkel en ik kon op dat gebied helemaal niets vinden dat bij haar situatie en bij haar bedrijf paste. Toen zei mijn vrouw: waarom ga jij dat niet leveren? En dan op maat! Zo is het begonnen. Nu hebben wij een storingsdienst die 24-7 bereikbaar is. Een melding diep in de nacht van elektrische storing? Het systeem wordt ter plekke hersteld.”

Wat is jouw boodschap voor de lezers?
“Oei, lastig. Veiligheid zit ‘m niet in één product, maar hangt af van meerdere aspecten. Vaak wordt gedacht dat veiligheid duur is of ingewikkeld, maar het kan relatief heel eenvoudig zijn. Kan zijn dat wanneer ik de woning doorloop tijdens de vrijblijvende risicoanalyse, ik constateer dat er maar twee buitenlampen nodig zijn. Belangrijk om te vermelden: wij werken onafhankelijk en volgens de norm van het Politie Keurmerk. Dat houdt ook in dat overadviseren uit den boze is.”

Wat kunnen lezers zelf doen om veiliger te wonen en te werken?
“Op onze Facebook-pagina staat een aantal stappen die je zelf kunt nemen. Verlichting is het meest eenvoudig. Maar ook: laat een bewoonde impressie achter in je huis als je uit eten gaat en geen pikdonkere kamer. Plaats tijdschakelaars, kosten € 5 per stuk. Licht geeft je woning een ‘beleefde’ indruk. Dat kan al heel veel schelen. Eigenlijk heel simpel. Wil je meer? Bel dan naar ons. Eigenlijk ook heel simpel.”

BEVELIGING OP MAAT
Adres : Frits Ruysstraat 61A, 3061MD ROTTERDAM
Tel : 06-34874733  /  010-7601148
Website http://www.beveiligingopmaat.nl
Facebook https://www.facebook.com/beveiligingopmaat.nederland
Email : info@beveiligingopmaat.nl

Marcelien Hakman

——————
Copyright  © TULAY
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enig andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van TULAY / Tulay Havva OZDEN.

 

Je Misschien Geïnteresseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>