Geplaatst op Geef een reactie

Gordijnstoffen hebben een grote invloed op het interieur.

Gordijnen zijn in je woning belangrijk, omdat ze voor een groot deel bepalend zijn voor de inrichting. Wanneer je in een woonkamer komt, springen de gordijnen direct in het oog. Ze bepalen voor een belangrijk deel de look van het interieur. Omdat de keus voor gordijnstoffen zo groot is, zal de keuze niet gemakkelijk zijn. Veel gordijnstoffen creëren hun eigen lichtinval. Dat kan in een woonkamer belangrijk zijn. Je wilt, wanneer je gordijnen aanschaft, natuurlijk de beste gordijnen die bij het interieur passen. Daarom is de keuze van de gordijnstoffen van groot belang net als de kleur en het patroon.

Verduisterende of lichtdoorlatende gordijnstoffen
Of het lichtdoorlatende of verduisterende gordijnen moeten zijn, is natuurlijk afhankelijk waar je ze voor wilt gebruiken. Voor een badkamer en slaapkamer worden verduisterende gordijnen toegepast. Voor een woonkamer kunnen gordijnen die op een bepaalde manier licht doorlaten het mooiste effect geven. Gebruik je vitrages dan kun je ervan uitgaan dat deze veel licht doorlaten. Gordijnen van een dikke stof zullen het licht buiten houden. Je kunt voor jezelf de vraag stellen hoeveel licht je in een bepaalde ruimte wilt hebben.

Gordijnstoffen kunnen je meubels beschermen
Het is algemeen bekend dat direct zonlicht een verkleuring van je meubels, tapijt, behang en decoraties tot stand kunnen brengen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Je zou kunnen kiezen voor gordijnstoffen die het licht filteren, maar het interieur beschermen. Wanneer je gordijnen voor je slaapkamer wilt uitkiezen en je weet dat je er ook overdag moet slapen, kun je rekening houden met de stof van de gordijnen. Je kunt de gordijnstoffen van de slaapkamer voorzien van een voering. Door de gordijnen overdag dicht te doen, kun je heerlijk slapen in een donkere kamer.

Het kiezen van de gordijnen
Je moet, voordat je gordijnen gaat uitkiezen, weten welke stijl je interieur heeft. Je moet vooraf ook weten wat de uitstraling van je woning moet zijn. Je kunt bijvoorbeeld voor een moderne look gaan, maar ook voor een klassieke of industriële. Bij gordijnen hebben de dikte van de stof, de plooien, het dessin, de kleur en ophangsysteem een grote invloed op de uitstraling. Ga je voor een klassieke uitstraling dan moet je kiezen voor een rijke stof die mooi geplooid is. Voor een industriële uitstraling moet je over het algemeen lichte gordijnen kiezen.

Wanneer je lange gordijnen kiest, zal de ruimte groter lijken. Een verbredend effect krijg je door de gordijnen links en rechts van het raam door te laten lopen over de muur. Worden de gordijnen links en rechts opgehaald, zal dat een versmallend effect geven.

Vuil worden van de gordijnen
Wanneer je vooraf weet dat er nog veel binnen gerookt wordt, weet je dat je gordijnen sneller vuil worden dan in een ruimte waar niet gerookt wordt. Dan kun je bij de keuze erop letten dat ze gemakkelijk te wassen zijn.

Soorten
Overgordijnen hebben het voordeel dat ze over het algemeen gemaakt zijn van een ondoorzichtige stof. Ze houden de lichtinval buiten en ze worden regelmatig in combinatie met vitrage gebruikt.
Vitrages worden gemaakt van een doorzichtige stof en ze filteren het licht.
De inbetweens zitten voor wat betreft de eigenschappen tussen de overgordijnen en vitrages in.
Denk dus vooral goed na bij de aanschaf van gordijnen en laat je, indien nodig goed voorlichten.

Geplaatst op Geef een reactie

Zeven tips voor het kiezen van geschikte raambekleding

Het kiezen van geschikte raamdecoratie valt niet altijd mee. Kies je voor jaloezieën, rolgordijnen, vouwgordijnen of gordijnen? En wanneer de keuze is gemaakt is er ook nog een grote verscheidenheid aan gordijnstoffen. De beste raambekleding zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling, maar is ook praktisch. Waar moet je nou op letten bij de aanschaf van nieuwe raambekleding?

Laat gordijnen voeren

Gordijnstoffen die zijn gevoerd vallen over het algemeen veel mooier. Het laten voeren van gordijnen heeft echter ook een hele praktische reden. Door de dubbele laag isoleren gevoerde gordijnen namelijk veel beter. Hierdoor koelt het ’s nachts minder snel af en dit scheelt weer in de stookkosten.

Kies voor gordijnen die blinderen

Wanneer je er geen problemen mee hebt dat mensen vanaf de straat naar binnen kunnen kijken dan kun je uiteraard voor kiezen voor een niet blinderende gordijnstof. Echter wanneer je gesteld bent op je privacy en liever niet hebt dat mensen naar binnen kunnen gluren dan kun je beter kiezen voor gordijnen van een blinderende stof.

Vergeet de hal niet

Woonkamer, keuken en slaapkamer worden zelden vergeten wanneer het om raambekleding gaat, maar de hal wordt regelmatig vergeten. Gordijnen in de hal zorgen niet alleen voor een stijlvol effect, ze houden ook de kou buiten. Denk er ook hierbij aan om de gordijnen te voeren voor een extra isolerende werking.

Vermijd gordijnstoffen met een te druk patroon

In sommige gevallen staat een trendy patroon of een grafisch zwart-wit patroon heel erg mooi. In een modern interieur bijvoorbeeld kan een grafisch patroon heel goed. Echter in de meeste gevallen oogt een effen gordijn veel rustiger. Kies je toch voor een patroon overweeg dan een flexibel canvas doek of een mdf paneel waar je de gordijnstof strak tegenaan kunt spannen. Zo komt het patroon veel beter tot zijn recht.

Raambekleding moet ook functioneel zijn

Kiezen voor een luxe gordijnstof in de keuken is niet bijzonder praktisch. In de keuken kun je veel beter kiezen voor vouwgordijnen, rolgordijnen of jaloezieën. Een keuken is qua interieur vaak een wat saaie ruimte. Juist daarom is het leuk om voor de raambekleding een opvallende, frisse kleur te kiezen zoals blauw, groen of geel.

Kies voor de juiste lengte

Hoe lager gordijnen hangen, hoe kleiner de ruimte lijkt. Het is daarom in de meeste gevallen het mooist om te kiezen voor kamerhoge gordijnen. Hang gordijnen dus niet direct boven het raam op als er nog ruimte over is tot het plafond. Kamerhoge gordijnen ogen bovendien veel luxer dan korte gordijnen.

Gordijnen mogen opvallen

Gordijnen mogen qua kleur best contrasteren met de rest van de ruimte. Juist door een kleur te kiezen die in contrast staat met de rest van een kamer komt de kamer leven. Je kunt ook kiezen voor een subtiel kleurverloop voor een extra stijlvol accent. In elk geval morgen gordijnen best opvallen.

Geplaatst op Geef een reactie

Mijn ervaringen met gordijnen en gordijnstoffen

Gordijnen aanschaffen

Mijn ervaring met gordijnen en gordijnstoffen was in het verleden eigenlijk niet zo geweldig. Tot dat ik de webshop van www.tulay.nl tegenkwam. Wat een keus en wat een kleuren. Ik zocht een mooie gordijnstof voor de babykamer van mijn toekomstig kleinkind. Nou ik heb het online bij deze professionele, gordijnstoffenzaak gevonden. Mooi gebroken wit met een klein printje was de juiste keus voor de ramen van het kamertje. Ik heb direct wat meer stof besteld om het wiegje ook mee te bekleden. Prachtig om de raam- en de wiegbekleding in dezelfde stof te zien. Alles is prima gelukt. Nu is het nog wachten op ons kleinkind.

Gordijnatelier

Deze webshop heeft prachtige gordijnstoffen die je in het atelier van deze zaak op maat kunt laten maken. Een babykamertje van gordijnen voorzien en een wieg bekleden dat kan ik prima. Ik waag mij echter niet aan gordijnen voor in de huiskamer. De webwinkel heeft een mooie collectie stoffen die allemaal online alvast kunnen worden bewonderd. Dus ik heb eerst een mooie stof uitgezocht en ben daarna naar de life-winkel in Rotterdam gegaan. Ik viel als een blok voor de veloursstof Smooth Vermont 50. Een 100% polyester gordijnstof die qua kleur geweldig kan worden gecombineerd met grijze en witte tinten. De groene kleur van de stof past geweldig in mijn interieur en geeft de uitstraling van mijn woonkamer een regelrechte boost! De velours stoffen zijn in 1013 verschillende tinten verkrijgbaar. Ik heb gekozen voor een uni-kleur. Veloursstoffen zijn echter ook in patroon verkrijgbaar. Het gordijnatelier heeft deze overgordijnen helemaal op maat gemaakt en tevens een voering aangebracht. Het nadeel van veloursgordijnen is het niet zelf kunnen reinigen. Deze zul je altijd moeten laten stomen. Wanneer je je veloursgordijnen goed onderhoud en verzorgt heb je er jaren plezier van.

Vitrage in betweengordijnen aanschaffen

Eén van de mooiste gordijnstoffen voor in-betweengordijnen zijn de stoffen die ontworpen zijn door Mart Visser. Shades of tone is de collectie die je kunt aanschaffen bij www.tulay.nl . Je hebt de keus uit 4 kleuren die allemaal een prachtige uitstraling hebben. In-between geeft je interieur een chique aanblik. Past in vrijwel elke woonstijl. Klassiek, modern en strak, maar ook kun je deze vitrage gebruiken in een retro- of zelfs vintage interieur. De basickleuren zijn eigenlijk overal toepasbaar. De stoffen zijn van 30% linnen en 70% polyester.

Kussen atelier

Vrijwel alle gordijnstoffen leent zich om kussens van te maken. Het kussenatelier, wat op dezelfde plek is gevestigd als het gordijnatelier, maakt op verzoek kussens die je kunt gebruiken op je bank of in je stoel. Echter op een loungebank in de buitenlucht of op een plezierjacht zijn deze kussens een geweldige toevoeging. Kijk voor foto’s op de website en verbaas je over de mogelijkheden.

De winkel

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je wel eens een kijkje nemen in de life-winkel? Dat kan. De winkel is gevestigd aan de Frits Ruysstraat 63D te Rotterdam en geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag open tot 17.00 uur. Kijk voor alle informatie op de website.